Haluatko musiikkia olohuoneeseesi?

Nicoletta Favari ja Christopher Salvito ovat valmiita palvelukseen.

Vaikka viisikymmentä, vastaa pianisti Nicoletta Favari kysymykseen, kuinka monta olohuonekeikkaa Passepartout Duo on valmis Raumalla tekemään.

RaumArs-residenssissä vierailevien muusikoiden konseptissa musiikki tuodaan konserttisalin sijaan kotiin. Kenen luokse vain ja vaikka polkupyörällä, jos kohteeseen on alle viisi kilometriä.

Passepartout Duon muodostaa italialaisen pianisti Nicoletta Favarin ohella lyömäsoittimia soittava amerikkalainen Christopher Salvito.

Muusikkoparin ideologia on maailmanmatkailu, jonka ohessa syntyy uutta, paikallisista lähtökohdista kumpuavaa musiikkia sekä uusia kontakteja. 

Duon musiikkigenre on klassisesta perinteestä kumpuava uusi musiikki: kummallakin muusikolla on klassinen tausta. Musiikki syntyy reppureissaajien pakaaseihin mahtuvilla instrumenteilla; koskettimilla ja pienikokoisilla lyömäsoittimilla

Raumalla on jo syntynyt kolme sävellystä. Kolme on vielä tulollaan. Kotikeikkoihin liittyy myös duon uusi projekti, Soiva postikortti, jota jaetaan lahjana musiikillisia kutsuja isännöiville tai emännöiville.

Jokaisessa kortissa on yksi Passpartout Duon kappale, jonka voi kuunnella kuulokkeilla. Sen jälkeen kortti on tarkoitus laittaa matkaan.

Taiteilijat ovat yleisön tavattavissa maanantaina 19.11. kello 18 Korjausrakentamiskeskus Tammelassa. Paikalla on myös residenssitaiteilija Luca Hill, joka työstää yhdessä lasten ja nuorten kanssa aisteihin perustuvaa opastettua kierrosta

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut