Hanhet tahrivat ja turhauttavat kaupungissa

Valkoposkihanhet ovat ottaneet muun muassa Otanlahden rantanurmen ja paikallisia urheilukenttiä omakseen. Se ottaa montaa kaupunkilaista ja viheralueiden hoitajaa pattiin, sillä laji on hyvin paikkauskollinen ja jättää jälkeensä ikäviä kakkapökäleitä.

– Hanhien jätöksiä saisi olla keräämässä ihan jokaisena päivänä, ja se aika on aina pois muilta töiltä, Rauman kaupungin liikuntasihteeri Kari Kylä-Kause sanoo.

Rannoilla ja nurmialueilla muuten viihtyvät ihmiset eivät pidä siitä, että he joutuvat etsimään oleskelupaikkaa valkoposkihanhien jätösten joukosta.

Samalla he kuitenkin myös ymmärtävät, miten vaikeasti häädettävästä linnusta valkoposkihanhien kohdalla on kyse. Laji on rauhoitettu, joten sen harventaminen ei tule kyseeseen.

– Hanhista on meille paljon harmia, eikä meillä ole resursseja lähettää partiota siivoamaan lintujen jätöksiä. Välillä sitä miettiikin, etteikö nyt jotain ampumakilpailuja voisi järjestää kannan harventamiseksi, kenttämestari Esa-Pekka Laine heittää.

– Vaikka ovathan valkoposkihanhet ihan kauniita lintuja ja monet niitä rannalla valokuvaavatkin. Itse lintu ei ongelma tässä tilanteessa olekaan, vaan sen jälkeensä jättämä uloste, Laine täsmentää.

Lue lisää tiistain Länsi-Suomesta.