Hannu Raevuori kuvasi autioitunutta maisemaa: valokuvanäyttely avautuu Kirkonkellarissa heinäkuun alussa

Hannu Raevuori on Pyhän Ristin kirkon vieressä sijaitsevan Kirkonkellarin kesänäyttelyn taiteilija.

Pyhän Ristin kirkon vieressä sijaitsevassa Kirkonkellarissa on heinäkuussa esillä raumalaisen Hannu Raevuoren valokuvia. Kuka kantaisi kolhiintuneen yli kylmänä virtaavan vuon -nimisen näyttelyn teema on muun muassa autioitunut maaseutu.

Raevuori on kiertänyt viime vuosien aikana valokuvaamassa Rauman lähiseuduilla ja lähikuntien alueilla tyhjäksi jääneitä rakennuksia ja maisemia.

Näiden tutkimusmatkojen löytöjä on esillä näyttelyssä. Kuvissa on tiloja, joista ihminen on lähtenyt.

Valokuvien autioituvat tilat toimivat vastinparina Lounais-Suomen kirkoissa kuvatuille puisille Kristus-hahmoille. Kuvat liittyvät ajatukseen ihmisen elämän katoavaisuudesta, mutta myös toivosta.

Raevuorelle taiteen tekeminen on tärkeä voimavara. Eläkkeellä oleva lukion erityisopettaja on ollut mukana monenlaisissa taideprojekteissa.

Taideharrastus on vienyt Raevuoren Liite-ryhmän jäsenenä niin japanilaistaitelijan Shoji Shimamoton performanssiin Otanlahden rannalle kuin laulujen sanoitustyöhönkin.

Kirkonkellarin näyttely on heinäkuussa auki arkisin klo 10–17. Hannu Raevuori on paikalla kertomassa teoksista 1.7. klo 10–11, 7.7. klo 14. ja 28.7. klo 13–14.