Harjavallan akkumateriaalitehtaan alihankintayrityksissä koronaepidemia – yhdeksällä tartunta, pikatesti antoi lisäksi 32 positiivista

Harjavallassa sijaitsevan akkumateriaalitehtaan alihankintayrityksissä on todettu yhteensä yhdeksän PCR-testillä varmistettua Covid-19 infektiota.

Satasairaalan tiedotteen mukaan eilisen ja tämän päivän aikana on työmaalla tehty laajasti pikatestejä, joissa on edellisten lisäksi todettu 32 antigeenitestipositiivista tapausta. Nämä tulokset varmistetaan PCR-testeillä lähipäivinä. Työpaikalla työsuojelun tekemässä alustavassa kontaktien selvityksessä on todettu yhteensä noin 150 henkilön mahdollisesti altistuneen koronainfektiolle eri alihankintayrityksissä 6.9.2021 lähtien.

BASF:n omassa organisaatiossa ei ainakaan vielä ole todettu tartuntoja. Mahdollisia altistuneita selvitetään yhteistyössä alihankkijoiden kanssa parhaillaan. Samoin henkilökunnan tarkempaa rokotustilannetta selvitetään.

Tiedotteen mukaan tartunnanjäljitys on tällä hetkellä voimakkaasti ruuhkautunut sekä Porissa, että Harjavallassa, joten kaikkia ei pystytä heti kontaktoimaan henkilökohtaisesti kovin nopeasti. Työpaikalla altistuneiksi tunnistetuille henkilöille tiedotetaan asiasta maanantaina ja heidän tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Epidemiasta tiedotetaan lisää keskiviikkona, kun tuloksia on käytettävissä ja seuraava kokoava epidemiakokous on pidetty.

Kuten tapaus osittaa, epidemia ei ole ohi ja kaikkia satakuntalaisia kehotetaan muistamaan tutut varotoimet ja ennen kaikkea huolehtimaan rokotussuoja kuntoon. Kaikkialla Satakunnassa rokotuksia on helposti tarjolla ja toinen rokote kannattaa ottaa 6-8 viikon jälkeen ensimmäisen rokotuksen jälkeen.