Haukio liittyi kertauspukujen käyttäjiin, Salonen luotti satakuntalaiseen

Kristiina Salonen poseerasi ministerien välissä. Oikealla Katri Kulmuni ja vasemmalla Aino-Kaisa Pekonen.

Rouva Jenni Haukio pukeutui tänä vuonna Linnan juhliin fuksianpunaiseen silkkipukuun, joka on alun perin tehty vuoden 2015 itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Puku on Shantung-silkkiä ja käsin helmikirjailtua pitsiä.

Puvun on suunnitellut muotoilija Sari Nordström ja ommellut mallimestari Karina Vainio. Pukua on modifioitu uusiokäyttöön yhteistyössä muotoilijan ja mallimestarin kanssa. Asuun on ainakin lisätty hihoja.

Kansanedustaja Kristiina Salosen juhlapuvun on lisuunnitellut toista kertaa säkyläläinen Sanni Salonen, joka oli tekemässä Saloselle pukua myös vuonna 2012.

Kansanedustajan yllä nähtiin yksiolkaiminen, mulperisilkistä ja merinovillasta kudottu merenneito-mallinen puku, jonka helmassa välkehtii silkki.

Värit ovat tänä vuonna lämpimät: lurexilla elävöitetty puku on oranssi ja helma ruosteenpunainen. Juhla-asun yksityiskohta ovat käsivarteen kiertyvät neulosnyörit.

Idean neulomoyrittäjä Sanni Salonen sai poikansa Severin koulukäsityöstä, perin juurin tavallisesta vohvelikankaasta, johon oli kirjailtu kuvio langalla. Myös Salosen puvussa on kudotut kuviot.

– Lopullinen toteutus on kuitenkin kaukana vohvelikankaan struktuurista, suunnittelija sanoo.

Puvun ympärillä häärii tuttu työryhmä: mallimestarina on ollut panelialainen Eeva Ketola, kullatusta hopeasta valmistetut 1970-lukua henkivät retrokorvakorut ovat porilaisen korumuotoilija Mari Syrénin.

Erkki Tuomioja nauratti presidenttiparia. Jenni Haukion päällä nähtiin sama puku kuin vuonna 2015.