Helatorstai vietettiin helteessä – viikonlopusta eteenpäin sateet lisääntyvät

Kevään arkipyhää helatorstaita vietettiin hellelukemissa. Poikkeuksellinen lämpötila keräsi raumalaisia runsain mitoin ulkoilemaan ja nauttimaan alkavasta kesästä. 

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Ville Siiskosen mukaan lämpötilat ovat nousseet hellelukemiin. 

– Helatorstaina on Satakunnassa mitattu melkein 27 asteen lämpötiloja, tarkalleen 26,7 astetta.

Auringonpalvojia riitti Otanlahden iltapäivässä. Kuva: Sanni Ämmälä.

Helatorstain ilta tuo ulkoilijat jo sisätiloihin, sillä iltapäivän ja illan aikana kehittyy sadekuuroja. Myös ukkoskuurot ovat mahdollisia.

Perjantaina sää muuttuu epävakaisemmaksi ja sadekuurojen mahdollisuus nousee. Lämpötila ei ole ihan helatorstain hellelukemissa, mutta kuitenkin noin 20 asteen paikkeilla.

Talviturkille kyytiä! Uskaliaimmat pulahtivat uimaan Saharannassa. Kuva: Sanni Ämmälä.

Epävakaa sää jatkuu Siiskosen mukaan viikonloppuna ja ensi viikolla. 

– Sateita on odotettavissa, pieni sadealue on liikkumassa Satakunnan yli. Lämpötila on lauantaina ja sunnuntaina 15-20 asteen paikkeilla eli selkeästi helatorstaihin verrattuna viileämpää, mutta kuitenkin kesäisen lämmintä. Sunnuntai on näillä näkymin hieman poutaisempi kuin lauantai.

Tunnelma oli kesäisen seesteinen helteisessä Otanlahdessa. Kuva: Sanni Ämmälä.

Ensi viikolla ei tapahdu merkittävää muutosta viikonlopun säähän. 

– Viikon alkupuolella on laajempia sadealueita. Lämpötila on viikonlopun lukemissa. Poutaisena, selkeänä päivänä päästään 20 asteen paikkeille ja hieman sen ylikin, Siiskonen summaa. 

Ensi viikon loppupuolelle ennuste heikkenee ja päiväkohtaista ennustetta on vaikea sanoa. Vaikka torstain lämpötiloihin ei enää ensi viikolla päästäkään, Siiskosen mukaan ennusteen lämpötilat ovat silti lämpimiä.

– Luvassa on vuodenaikaan nähden jopa tavanomaista lämpimämpää eli vaikka näistä hellelukemista vähän viileneekin, ei siltikään ole kyse keväisestä säästä.

Kesä alkoi ennen koululaisten lomaa. Kuva: Sanni Ämmälä.