Heli Laaksonen jakoi jälleen ryynit – Kodiksamian sai kaarinalaisen Kaarina Silmusen Baltia-luontomatkailukirja

Kodiksamia-kirjallisuuspalkinnon nimi juontuu syntysijoiltaan Kodiksamin kylästä, Rauman Lapista. Palkinto on 30 000 ohraryyniä.

| Päivitetty

Kaarinalaisen Kaarina Silmusen luontomatkakirja Löytöretkellä Baltian luonnossa sai Heli Laaksosen vuosittain myöntämän Kodiksamia-palkinnon.

Löytöretkellä Baltian luonnossa – retkikohteita Virosta, Latviasta ja Liettuasta (Iloinen Gorgo 2023) esittelee valokuvien, tekstien ja karttojen avulla Baltian maiden luontoa ja antaa paljon luontovinkkejä ja käytännön neuvoja.

– Baltia on lähellä, mutta historialtaan ja luonnoltaan suomalaiselle erilainen ja paikoin lähes eksoottinen. Maat ovat monimuotoisia ja toisistaankin eroavia. On ollut urheaa lähteä kuvailemaan kerralla maantieteellisesti näin suurta aluetta – ja on huimaa, että se on onnistunut, Laaksonen kirjoittaa tiedotteella.

Kirjan kuvituksesta suurin osa on matkakumppani Hannu Silmusen ottamia.

Muut Kodiksamia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat 2023 olivat mainiot: Lasse Kylänpään luontokirja Päivän kierto (Luontevasti Lasse Kylänpää 2022), Mikko Kalajoen kirjoittama, Jani Ikosen kuvittama lastenromaani Almus, Vinhavuorten vanki (WSOY 2023), Heli Haltian esikoisrunokokoelma Ajatusviiva (Momentum-kirjat 2023), Mirja Hovilan koostama ja kääntämä Viisi miestä veneessä (Paperiporo 2023) sekä ukrainalaisrunoilija Olena Huseinovan Runoja (Runokuu 2022), jonka ovat kääntäneet suomeksi Natalya Bekhta ja Matti Kangaskoski sekä englanniksi Khrystia Leshchuk.

Kodiksamia-kirjallisuuspalkinnon nimi juontuu syntysijoiltaan Kodiksamin kylästä, Rauman Lapista. Palkinto on 30 000 ohraryyniä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut