Heli Laaksonen loi facebookistakin löytyvät ikänaiset

Heli Laaksonen on kuvittanut kirjansa kannen sekä pensselin jälki näkyy korttisarjassakin. Naisten sutkautukset on tarkoitettu aikuisille, hän korostaa. Kuva: Miikka Lappalainen

Heli Laaksosen yrityksen sanatoimisto Hulimaan tueksi pystytettiin kesäkuussa kirjojen julkaisuun ja kuvituksiin keskittyvä aputoiminimi Kynälä, jossa Laaksonen kokeilee siipiensä kantavuutta pop up -kustantajana.

Kynälän ensimmäinen julkaistava kirja on lauantaina kirjamessuilla ensiesitelty Sylvia, Tuija ja laulava patja, jossa hän kirjoittaa ikänaisten elämää auki.

– Sylvia o soria siltainsinööri ja sinkkuihmine, lapsist ei tykkäis eikä piänist elämist mut miähist. Ja Tuija, matala ja soma, ex-rexi eli eläköityny rehtor, yksnäine hänki mut leskfrouva, lapslauma ja lastelastenparvi tehtynäs – ja elämä eres!

Laaksonen ja Kynälä toteuttavat myös uudenlaista jakeluyhteistyötä, sillä postikorteistaan tunnettu Paletti Oy ulottaa kirjan jakelun korttitelineidensä yhteyteen kautta maan.

Kirja saa myös lisäulottuvuuksia kamarinäytelmänä, piirroshahmoina, tekstiilitaiteessa ja korttisarjana. Sylvia ja Tuija ylläpitävät lisäksi facebook-sivua.