Helikopteriraivaukset alkavat maanantaina U:gissa

Sähkölinjojen helikopteriraivaukset alkavat ensi maanantaina Uudenkaupungin ja Pyhärannan rajamailla. Kuva on viime vuodelta Laitilasta.

Vakka-Suomen Voima aloittaa helikopteriraivaukset ensi maanantaina 11.7. alueella Uusikaupunki-Pyhämaa-Raulio-Kaukka. Keskijännitelinjan johtokatuja urakoidaan avonaisemmaksi noin 50 kilometrin matkalta. Raivausten tavoitteena on parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

20 kV:n voimalinjojen reunapuustoa sahataan helikopterin avulla lunastusmääräysten mukaisesti. Oksasahauksessa puiden oksia lyhennetään sen verran, että runkoon jäävän oksiston pituus on noin puoli metriä. Puusto kestää oksien katkaisun hyvin ja lahovauriot ovat äärimmäisen harvinaisia. Raivattu puusto jää maanomistajan käyttöön.

Helikopteriraivauksista on pysyttävä vähintään 50 metrin suojaetäisyydellä. Asiakkaita pyydetään huomioimaan raivauksen mahdolliset vaikutukset kotieläimille. Työskentely samalla alueella kestää arviolta tunnin.

Sääolosuhteet vaikuttavat urakan sujumiseen ja tuuliolosuhteiden ollessa yleensä aamuisin suotuisimmillaan, työt alkavat jo noin klo 8. Raivaukset ovat käynnissä sään salliessa vain arkipäivisin.