Hellapuu palkittiin kädentaidoistaan

Raumalainen Design House Hellapuu Oy sai tänään kädentaitoalan Noste-palkinnon. Palkinto luovutettiin Kädentaitotapahtumassa Helsingissä. 3000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Raumalainen Design House Hellapuu Oy on rovaniemeläissyntyisen Milona Sadekallion ja paljasjalkaisen raumalaisen Vilma Mäkisen perustama tekstiiliyritys. Hellapuun toimitusjohtajana työskentelevä Sadekallio toimii myös yrityksen kuosisuunnittelijana ja Mäkinen pääompelijana, mallisuunnittelijana ja kaavoittajana. Yritys on perustettu vuosi sitten joulukuussa.

Hellapuun kangasmateriaali tulee sekä omasta takaa että kotimaisilta yhteistyökumppaneilta. Kuosien suunnittelijoina on Sadekallion ohella suomalaisia piirtäjiä. Vaatteita ja oheistuotteita valmistetaan sekä lapsille että aikuisille. Sadekallio lupaa, että tuotanto pysyy kotimaassa tulevaisuudessakin.

Kädentaidon Noste-palkinnon saa jo toistamiseen raumalainen, viime vuonna palkinto luovutettiin raumalaiselle pitsinnypläyksen edelläkävijälle Tarmo Thorströmille.

– Raumalla on todella hieno yhteishenki kädentaitajien kesken. Käsityöläisyys nähdään vakavasti otettavana ja arvostettuna ammattina. Raumalaiset ovat hyvin luovia, ja uskon että kädentaito tulee täällä jo verenperintönä, epäilee Sadekallio.

Design House Hellapuu sai eniten ääniä syksyllä Kädentaitotapahtuman nettisivuilla järjestetyssä Noste-yleisöäänestyksessä.

Ehdokkaat kilpailuun valitsi palkinnon esiraati, johon kuuluivat viimekertaiset Noste-palkinnonsaajat Molla Mills ja Tarmo Thorström, neulesuunnittelija Susanna Mertsalmi Novitasta sekä Kädentaitomessujen tuottaja Päivi Tiitinen Fineventosta.