Helle voi tehdä työnteosta tukalaa, keräsimme lukijoiden kokemuksia – "Pidetään taukoja välillä, ettei ihan höperry tähän kuumuuteen"

Monissa työpaikoissa painitaan nyt kuumuuden kanssa.

| Päivitetty

Pitkään jatkunut helle koettelee myös työntekijöitä monilla työpaikoilla.

– Onhan nämä kuumat ilmat haastavia, niin henkilöstön kuin kalustonkin puolesta, sanoo satama-ahtaajia Raumalla työllistävän Europortsin turvallisuuspäällikkö Jarmo Kivi.

Työterveyslaitoksen suositusten mukaan työnantajan velvollisuus on huolehtia siitä, että työntekijöiden altistumisaikaa kuumuudelle rajoitetaan, jos työpaikan lämpötila ylittää helteen takia 28 asteen rajan.

– Tarpeen mukaisesti tauotetaan töitä ja muistutetaan nesteytyksestä. Ihan suositusten ja ohjeiden mukaisesti mennään, sanoo Kivi.

Länsi-Suomi keräsi keskiviikkona Facebookin kautta ihmisten kokemuksia helteen vaikutuksista työpaikoilla.

Kuumaa näyttää olevan niin keittiöväellä kuin toimistotyöläisilläkin.

– Kuumaa on, 29 astetta. Akkunat auki ja tuuletin pyörittää lämmintä ilmaa. Verhot alas kun aurinko osuu kohdalle. Pidetään taukoja välillä ettei ihan höperry tähän kuumuuteen, kirjoitti toiminnanjohtaja Sari Pettersson Rauman yrittäjien toimistolta.

– Kyllä vähän lämmin tulee kun vedetään paksua kaapelia auringonpaisteessa, kertoi Oskari Lehtola ja ryyditti sanomaansa kuvalla auton lämpömittarista: 41,6 astetta.

Konstit kuumuuden aiheuttaman väsymyksen helpottamiseksi ovat monet.

– Ilmastointi on, mutta sen kanssa ongelmia mistä johtuen on kuumaa. Ikkunoita on pidetty auki ja tuulettimet pyörivät sekä kivennäisvettä kuluu litratolkulla. Töitten jälkeen viileään suihkuun, kertoi Ritva Meuronen.

Eräs pitopalvelutyöntekijä taas kertoi, että kun keittiössä uunit ja muut kuumenevat keittiölaitteet "huutavat vieressä", eivät ilmalämpöpumputkaan tahdo lämmölle pärjätä.

Lue lisää kuumassa työskentelystä päivän Länsi-Suomesta.

Juttua muokattu klo 7.50: Jutussa luki aiemmin Oskar Lehtola, korjattu nyt oikeaan muotoon Oskari.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut