"Hello, welcome!" – sambialaiset hoiva-avustajat aloittivat työt Raumalla

Innokkaan keskustelun lomassa kerrottiin muun muassa tulevasta juhannuksesta, kun ensimmäinen kansainvälisyyskahvila pidettiin Franciscus-talolla. Keskustelun myötä löydettiin myös sattumalta melkein naapurissa asuvia uusia tuttavuuksia. Kuva: Sanni Ämmälä

– Hello, welcome! Kaikuu iloinen tervehdys kuorossa kahvikuppien ääreltä, kun joku astuu ovesta sisään.

Lämmin tunnelma ja puheensorina täyttivät keskiviikkona Franciscus-talon, kun Rauman seurakunnan, Rauman kaupungin, Suomen Punaisen Ristin ja muiden toimijoiden yhteistyössä ylläpitämä kansainvälisyyskahvila järjestettiin ensimmäistä kertaa.

Tapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä, muun muassa viitisentoista paristakymmenestä Raumalle saapuneesta sambialaisesta hoiva-avustajasta.

Kappalainen Riitta Granroth sekä johtava diakoniatyöntekijä Jenni Pohjonen olivat mukana tapahtumassa Rauman seurakunnan puolesta. Vastaavaa tapahtumaa ei ole aiemmin järjestetty, ja idea lähtikin liikkeelle Raumalle saapuneista sambialaisista työntekijöistä.

Kansainvälisyyskahvilan lomassa päästiin tutustumaan myös Pyhän Ristin kirkkoon. Kuva: Sanni Ämmälä

– Halusimme tutustuttaa heidät kaupunkiin ja luoda paikan, jossa voi matalalla kynnyksellä ystävystyä paikallisten kanssa. "Seurakunnan olohuone" eli Franciscus-talo sopii tähän tilana mainiosti.

Sambialaiset hoitajat aloittivat työnsä eri vanhuspalvelun yksiköissä tiistaina. He ovat ennen Suomeen tuloa opiskelleet suomen kieltä puolen vuoden ajan ja suorittaneet kielikokeen hyväksytysti. Kaikki hoitajat aloittavat lähihoitajaopinnot oppisopimuksella WinNovan kautta.

Kansainvälisyyskahvila järjestetään Franciscus-talolla koko kesän ajan joka keskiviikko klo 17-20.