Helsingin telakka sai luksusristeilijätilauksen –  "Erittäin hyvä signaali Suomen meriklusterille"

Alus edustaa kahden jo tilauskannassa olevan aluksen tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea. Se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla.

| Päivitetty

Helsingin telakka on saanut uuden risteilijätilauksen risteilyvarustamo Swan Helleniciltä, kertoo Helsinki Shipyard tiedotteessa.

Kyseessä on luksustason tutkimusmatkaristeilijä ja samalla kolmas Swan Hellenicin Helsinki Shipyardilta tilaama tutkimusmatkaristeilijä.

Alus edustaa kahden jo tilauskannassa olevan aluksen tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea. Se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla. Uusi alus on edeltäjiään isompi ja suunniteltu purjehtimaan kaikkiin maanosiin. 125-metrisessä laivassa on viiden tähden majoitus 192 matkustajalle.

Aluksen suunnittelu on aloitettu ja rakentaminen aloitetaan ensi kesänä.

– Tässä maailman ajassa tämä on erittäin hyvä signaali, ei ainoastaan Helsinki Shipyardille vaan myös Helsingin alueen meriteollisuudelle ja koko maan meriklusterille, kertoo telakan toimitusjohtaja Carl-Gustaf Rotkirch.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut