Helsingin telakka sai luksusristeilijätilauksen –  "Erittäin hyvä signaali Suomen meriklusterille"

Helsingin telakka on saanut uuden risteilijätilauksen risteilyvarustamo Swan Helleniciltä, kertoo Helsinki Shipyard tiedotteessa.

Kyseessä on luksustason tutkimusmatkaristeilijä ja samalla kolmas Swan Hellenicin Helsinki Shipyardilta tilaama tutkimusmatkaristeilijä.

Tutkimusmatkaristeilijän lohkoja lähdössä Klaipedasta kohti Helsingin telakkaa. Kuva: Helsinki Shipyard

Alus edustaa kahden jo tilauskannassa olevan aluksen tavoin tutkimusmatkaristeilijöiden uutta sukupolvea. Se on suunniteltu maailmanlaajuisille risteilymarkkinoille painottaen kuitenkin risteilyjä korkeilla leveysasteilla. Uusi alus on edeltäjiään isompi ja suunniteltu purjehtimaan kaikkiin maanosiin. 125-metrisessä laivassa on viiden tähden majoitus 192 matkustajalle.

Aluksen suunnittelu on aloitettu ja rakentaminen aloitetaan ensi kesänä.

– Tässä maailman ajassa tämä on erittäin hyvä signaali, ei ainoastaan Helsinki Shipyardille vaan myös Helsingin alueen meriteollisuudelle ja koko maan meriklusterille, kertoo telakan toimitusjohtaja Carl-Gustaf Rotkirch.

_logo_meren_vuosi.svg

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Laiva pääsi vihdoin omaan elementtiinsä, ja sillä voi olla iso henkinen merkitys – "Nyt Rauma voi olla se, joka viestii koko Suomelle, että elämä jatkuu"