Henkilöjunaliikenteen suunnittelu nytkähti taas askeleen eteenpäin: Väyläviraston suunnitelma nähtävissä ja kommentoitavissa

Koronapandemian vuoksi yleisötilaisuutta suunnitelmaluonnoksista ei järjestetä, vaan vuorovaikutus tapahtuu netissä.

Väylävirasto on käynnistänyt niin sanotun Rauman seisakkeen ratasuunnitelman laatimisen.

Suunnitelman tarkoituksena on Väyläviraston mukaan "kehittää Rauman kaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmää monipuolisemmaksi", mikä tarkoittaisi käytännössä henkilöjunaliikenteen mahdollistamista välillä Rauma–Kokemäki.

Nyt suunnitelman karttaluonnokset ovat yleisön nähtävillä ja kommentoitavissa verkossa. Koronapandemiatilanteen vuoksi varsinaista yleisötilaisuutta aiheesta ei järjestetä.

Karttaluonnoksissa 120-metrisen junalaiturin paikka hahmottuu Prisman taakse. Samaa paikkaa hahmoteltiinkin Rauman kaupungin teettämässä asiaa koskevassa selvityksessä, josta uutisoimme toukokuun lopussa.

Suunnitelma on nähtävillä Väyläviraston verkkosivuilla osoitteessa www.vayla.fi/rauman-seisake. Sieltä löytyy myös linkki verkkokyselyyn, jossa karttaluonnoksia voi kommentoida.

Itse ratasuunnitelma valmistuu syksyllä. Suunnitelma ei kuitenkaan vielä tarkoita hankkeen toteutumista, vaan suunnitelman on oltava olemassa, jotta rakentamiselle voidaan hakea rahoitusta.

Hankkeen toteuttamiseksi tarvitaan päätös rakentamissuunnitelman käynnistämisestä ja rakentamisesta. Lisäksi tarvitaan sopimus kustannusjaosta kaupungin ja valtion välille sekä rahoituspäätökset molemmilta osapuolilta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut