HeTeKa edistää terveyttä Eurajoella

Eurajoella käynnistyy HeTeKa-kampanja, eli henkilöstön terveyden edistämiskampanja, joka tähtää henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseen. Tavoitteena on hankkia lisävirtaa työvuosiin, parantaa työviihtyvyyttä ja lisätä aktiivista yhdessäoloa.

Kampanja alkaa maanantaina kunnanvaltuutetuille tehtävällä kuntokartoituksella. Valtuusto toimii hankkeen veturina ja kannustaa omalla esimerkillään kaikkia mukaan. Mukana kampanjassa ovat Attendo Terveyspalvelut Oy ja yhteistyökumppaneina Valo ry sekä LiikU ry.

Kaksi vuotta kestävä kampanja on sisällöltään nostalginen. Veikko Lavin Serenadi Hetekalle soi taukoliikuntatuokioissa ja Hetekaa hyödynnetään niin liikuntakampanjoissa kuin kampanjan tuotteissakin. Osallistujat saavat kampanjakoodin, jolla on mahdollisuus ansaita laadukkaita kannustuspalkintoja. Hyvinvointiagentteina toimivat eri hallintokuntien työntekijät. Kunnanviraston hyvinvointiagenttina toimii kunnanjohtaja Harri Hiitiö.

Sairauspoissaolot ja tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat joka työnantajan vitsaus. Panostamalla henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja liikunnan lisäämiseen eri keinoin saadaan aikaiseksi merkittäviä taloudellisia hyötyjä. Liikunta vaikuttaa niin fyysiseen kuntoon, yleiseen jaksamiseen, mielenvirkeyteen, sosiaalisuuteen kuin laadukkaaseen uneenkin.

Eurajoella asiaan tartutaan humoristisin mielin, unohtamatta kuitenkaan asian vakavuutta. Kansantaloudellisesti liikkumattomuus aiheuttaa huomattavia kustannuksia ja jopa työstä syrjäytymistä. Kampanjan avulla halutaan tarjota henkilöstölle uusia ja innovatiivisia tapoja lisätä arkiliikuntaa oman työpäivän aikana ja sen jälkeen sekä ennen. Tärkeää on löytää jokaiselle oma mielekäs tapa liikkua.

Henkilöstölle tehdään kuntokartoitukset ja hyvinvointikysely ja toisessa vaiheessa tehdään konkreettisia toimenpiteitä ja suunnataan kohti omia, työyhteisön tai hallintokunnan yhdessä asettamia tavoitteita. Kolmas vaihe paneutuu hyvinvointijohtamiseen ja koko organisaatioon. Jokainen hallintokunta tavoittelee omaa sertifikaattia.