Hevosenlihan tarjonta paranemassa

Hevosenlihalla on kysyntää, mutta ongelmana on sen epätasainen saatavuus, kertoo kehityspäällikkö Suvi Louhelainen Suomen Hippoksesta.

Suomen noin 76 000 hevosesta nelisentuhatta poistuu vuosittain elävien kirjoista. Niistä vain noin neljäsosa on päätynyt teuraaksi ja sitä kautta ravinnoksi, mutta parempaan päin ollaan menossa. Louhelainen toteaa, että viime vuonna Suomessa kuolleista hevosista jo noin 40 prosenttia päätyi teurastamolle.

Suomessa on 13 sellaista teurastamoa, jotka ottavat vastaan hevosia. Ne ovat keskittyneet niin, että paikoin matka hevostalleilta teurastamolle on Louhelaisen mukaan niin pitkä, etteivät hevosten omistajat lähde kuljettamaan hevosiaan teurastettaviksi. Ne haudataan tai hävitetään muulla tavalla.

Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta