Hiekkamyrsky värjäsi Teneriffan oranssiksi – Raumalaislähtöinen turistiperhe vietti päivän sisällä: "Kun palmunlehtiä lentelee ilmassa, ei kyllä tule mieleen lähteä ulos"

Raumalainen Antti Värre perheineen pysyi sunnuntaina sisällä Teneriffan-vuokra-asunnossaan.

| Päivitetty

Kanarian saaria riivasi viikonlopun aikana kova hiekkamyrsky. Myrskyn takia muun muassa suljettiin saarten lentokenttiä, ja turistit joutuivat pysymään visusti sisätiloissa. Sisällä sunnuntaipäivänsä vietti myös raumalaislähtöinen Antti Värre perheineen. Perhe on lomalla Teneriffan saarella Puerto de la Cruzissa.

– Ei se tilanne ole ollut niin katastrofaalinen kuin jostain lehdistä olisi voinut päätellä. Tietenkin se on aiheuttanut harmia niille, jotka olivat lähdössä täältä pois, Värre puntaroi.

Hiekkaa riitti sisälläkin

Värre perheineen on ollut Teneriffalla jo puolitoista viikkoa, ja loma jatkuu vielä noin kaksi ja puoli viikkoa. Heitä ei siis yksi sisällä vietetty päivä haitannut kovin paljon.

– Hiekkaa kyllä puski sisälle jokaisesta mahdollisesta kolosta. Meidän onneksemme täällä oli tänään siivouspäivä, Värre naurahtaa.

Tuuli puhalsi sunnuntaina puuskissa jopa 100 kilometriä tunnissa. Sen lisäksi Teneriffan maailma muuttui oranssiksi, kun ilmassa leijuva hiekka teki näkyvyyden lähes olemattomaksi. Maanantaina sää oli Värren mukaan jo parempi, mutta edelleen utuinen.

– Oranssia hiekkaa on edelleen joka puolella.

Katso alta Antti Värren ottamat kuvat Teneriffalta. Liu'uttamalla näet värieron myrskyn alkuvaiheen ja keskivaiheen maisemassa (juttu jatkuu kuvan jälkeen):

Karnevaalit peruttiin

Sunnuntaina Puerto de la Cruzissa oli tarkoitus olla karnevaalipäivä. Ymmärrettävästi karnevaalit kuitenkin peruttiin.

– Kaduilla kulki poliiseja megafonien kanssa ilmoittamassa monella kielellä, että karnevaalit on peruttu, ja kannattaa pysyä sisällä.

Värren mukaan paikalliset ovat muutenkin olleet aktiivisia tiedottamaan uhkaavan myrksyn lähestymisestä.

– Vuokraemäntämmekin piti huolta meistä ja ilmoitti, että kannattaa pysyä sisällä. Kun palmunlehtiä lentelee ilmassa, ei kyllä tule mieleen lähteä ulos, Värre naurahtaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut