Hikinen viikonloppu toi Lounais-Suomen poliisille tuhansia tehtäviä

Helteinen viikonloppu piti Lounais-Suomen poliisin kiireisenä. Perjantai- ja sunnuntaiaamujen välillä poliisille tuli yhteensä 1307 poliisin hälytystehtävää.

Pahimmillaan yli 20 hälytystehtävää odotti vapautuvaa partiota. Samalla aikavälillä Lounais-Suomen poliisi on saanut hoidettavakseen 334 erilaista tutkinta-asiaa. Kesän edellinen kiire-ennätys tehtiin vasta edeltävänä viikonloppuna.

Poliisilaitoksen hankkimaa juomavettä ja vissyä on kuuman viikonlopun aikana kulunut arviolta 1500 litraa. Töitä on tehty hikisissä merkeissä.

Turussa sattui viikonloppuna muun muassa aseellinen ryöstö, peräänajo ja pari joukkotappelua. Poliisi kävi myös tarkastamassa Turun lentoaseman läheisessä metsässä järjestetyn, noin 150 hengen mielenosoituksen. Tapahtuman tarkoitus oli ilmeisesti vastustaa yhteiskunnan asettamia eri rajoituksia. Poliisin mukaan osallistujat olivat enimmäkseen tuhdissa humalassa. Tapahtuma ei kuitenkaan häirinnyt lentoaseman toimintaa.

Joukkotappeluja ravintolaväen kesken oli sunnuntain aamuneljän ja aamuviiden välillä myös Huittisissa, Kaarinassa, Kankaanpäässä ja Porissa. Pahimmat jäljet syntyivät Kaarinassa, jossa mies sai kolpakosta päähän. Uhrin vammat vaativat runsaasti tikkejä.

Järjestetyistä yleisötapahtumista Liedon Smuggler Rock sujui poliisin näkemyksen mukaan erittäin hyvin. Ilmeisesti osa lippunsa hankkineista jätti menemättä tapahtumaan. Paikalla ollut yleisö käyttäytyi asiallisesti, ja tapahtuman järjestyksenvalvonta oli toimivaa. Vain yksi ihminen tuotiin poliisiasemalle rauhoittumaan.

Hyvin meni myös Raumalla, jossa pelattiin kiekkoa Pitsiturnauksessa. Tapahtuma ei aiheuttanut poliisille päänvaivaa.