Hinnerjoki-Eura-Hinnerjoki-linja-autoreitillä mahdollisia korona-altistuksia

Kuvituskuva

Eurassa on voinut altistua koronavirukselle Hinnnerjoki-Eura-Hinnerjoki linja-autoreitillä.

Euran terveyspalvelut on saanut tiedon kolmesta covid-19-positiiviseksi todetusta henkilöstä, jotka ovat matkustaneet arkisin kello 7.25 Hinnerjoelta lähtevässä ja sekä kello 16.05 (ma, ke, to) ja kello 14.35 (ti ja pe) Hinnerjoelle palaavissa linja-autoissa 29.11—3.12.

Linja-autoissa kyseisinä aikoina matkustaneet ovat voineet altistua covid-19-virukselle. Heitä kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja oireiden ilmaantuessa hakeutumaan herkästi koronatestiin. Tartunnanjäljitys on jo selvittänyt henkilöiden välittömät kontaktit ja asettanut heidät karanteeniin.

Kyseessä ovat Euran yläkoulun oppilaat, eri luokilta. Tapauksista on jo aiemmin tänään tiedotettu luokille 8C, 9A ja 9C Wilma-viestillä. Lähikontaktit koulussa on myös kartoitettu, ja ne, joiden rokotussuoja on puutteellinen, on asetettu tai asetetaan tämän päivän aikana karanteenin. Samoissa luokissa olleet oppilaat, joita ei ole lähikontakteiksi todettu, ohjataan varmuuden vuoksi oireettomanakin testiin huomenna. Testi tulee uusia, mikäli tulee lieviäkin oireita kahden viikon aikana.

Tartunnanjäljityksen perusteella tartunnat eivät ole tapahtuneet koulussa vaan Hinnerjoella nuorten vapaa-aikana tapahtuvissa yksityisissä kokoontumisissa.