Hirvenlihalla kohtalaisesti kysyntää – laadusta ollaan myös valmiita maksamaan

Lapin Metsästyshoito- ja Ampumaseuran kaatama 130 kiloa painanut naarashirvi myytiin paloina Lapin Työväentalon huutokaupassa Miika Yli-Karron toimiessa meklarina. Hirvi oli kaadettu noin puolitoista viikkoa aiemmin, joten se oli ehtinyt roikkua ennen pakkaamista. Hirven kilohinta riippuu lihan laadusta. Paistia saa parhaimmillaan 20–30 eurolla kilo, kun taas fileestä voi joutua pulittamaan jopa 60–70 euroa kilolta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tuoreelle hirvenlihalle olisi jahtikaudella kohtalaisesti kysyntää, mutta lihan löytäminen voi olla välillä hankalaa. Myös korkeahko hinta saattaa hillitä kuluttajan ostohaluja.

Hirvenlihan saatavuutta rajoittavat muun muassa vuosien saatossa vähentyneet kaatoluvat.

– Lupia myönnettiin tänä vuonna alueelle 30, ja kaatoporukkaan kuuluu noin 70, joten siitä ei kauheasti jää jaettavaa, Lapin Metsästyshoito- ja Ampumaseuran Pasi Salonen kertoo.

Lapin Metsästyshoito- ja Ampumaseura huutokauppaa vuosittain yhden hirven.  

Alueella järjestettyjen hirvenlihahuutokauppojen lisäksi kuluttaja voi löytää tuoretta hirvenlihaa myös joidenkin myymälöiden lihatiskeiltä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.