Historiallinen korotus käsittelyssä tänään – Rauman kirkollisvero ollut sama 30 vuotta

Esityksenä on, että veroa nostetaan 0,15 prosenttiyksikköä.

Rauman seurakunnan luottamushenkilöillä on tänään torstaina edessään historiallinen hetki. Kirkkovaltuusto käsittelee kokouksessaan kirkollisveroprosentin korottamista.

Alla on kirkkoneuvoston esitys, että veroa korotetaan nykyisestä 1,25:stä 1,40:een. Seurakunnassa on laskettu, että 0,15 prosenttiyksikön veronkiristys lisäisi verotuloja noin 720 000 eurolla vuodessa.

Historialliseksi korotusesityksen tekee se, että seurakunta on pitänyt verot ennallaan ainakin 30 vuoden ajan. Viimeksi veroprosenttia on korotettu vuonna 1990, mutta silloinkin korotus tehtiin vain yhden vuoden määräajaksi.

Veropäätöksen ohella kirkkovaltuusto ottaa kantaa toiseenkin ajankohtaiseen kysymykseen eli uuden kirkkoherran valintatapaan. Kirkkoneuvosto esittää, että valinta tapahtuisi välillisellä vaalitavalla.

Se tarkoittaa, että suoraa kansan vaalia ei järjestettäisi vaan valinnan tekisi kirkkovaltuusto. Näin toimittiin myös neljä vuotta sitten, kun Rauman seurakuntaan edellisen kerran valittiin kirkkoherraa. Vaalitavan päättää tuomiokapituli.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut