Historiallinen määrä ylioppilaita Eurajoella

Juhlissa esiintyneet Eevi Seikkula ja Tomi Salminen ovat olleet latinalaistanssissa oman sarjansa SM-finalisteja. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Eurajoen yhteiskoulun ja lukion itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlassa nähtiin sulavaa liikettä, kun kilpatanssipari Eevi Seikkula ja Tomi Salminen esiintyi. Lisäksi oli erilaisia musiikkiesityksiä ja vapauden viestikapulan luovutus.

Yhtä monta Eurajoen lukiosta valmistunutta ei ole aiemmin syksyllä painanut ylioppilaslakkia päähänsä. Nea-Mari Vuoristo kuvassa oikealla. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Eurajoen lukiosta valmistui ylioppilaaksi poikkeuksellisesti kymmenen opiskelijaa, joka on enemmän kuin kertaakaan aiemmin.

Itselleen asettamassaan aikataulussa valmistui lappilainen Nea-Mari Vuoristo, joka lähti ensimmäisen lukiovuoden jälkeen vaihto-oppilaaksi Italiaan. Siitä huolimatta syksyllä 2015 lukion aloittanut sai ylioppilaslakin kolme vuotta myöhemmin.

– Kirjoitin italian viime keväänä ja nyt syksyllä loput neljä pakollista. Äidinkielestä ja yhteiskuntaopista sain eximian, mutta kieliin en kieliopin osalta ehkä panostanut tarpeeksi.

Juhlahumun jälkeen on aika alkaa miettiä, minne hakisi kevään yhteishaussa opiskelemaan. Toistaiseksi mitään tiettyä alaa ei ole mielessä.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Eurajoen lukiosta lisää valkolakin saavia