Hj. Nortamon liikuntasalit poistuvat käytöstä – samalla Raumalta katoaa lähes 500 neliötä liikuntatilaa

Kansalaisopiston ja eri seurojen liikuntaryhmät joutuvat muuttamaan toisiin tiloihin maaliskuussa.

| Päivitetty

Hj. Nortamon liikunta- ja monitoimisalit sulkevat ovensa maaliskuusta alkaen. Samalla Raumalta häviää lähes 500 neliötä liikuntatilaa.

Rauman kaavoitusjaosto hyväksyi alkuviikolla Nanun ja Aronahteen koulukiinteistöjen purkamisen ja uuden koulun rakentamisen vanhojen tilalle.

Kaupunki on suunnitellut käynnistävänsä koulujen purkamisen sen jälkeen, kun uusi asemakaava on saavuttanut lainvoiman, mahdollisesti viimeistään kesällä.

Rauman kaupungin tilapalvelut aloittaa purkutöiden valmistelut tyhjentämällä rakennukset kaikesta toiminnasta jo maaliskuussa. Käytännössä se tarkoittaa sitä, kiinteistössä sijaitsevat Hj. Nortamon liikunta- ja monitoimisalit eivät ole maaliskuusta alkaen enää käytössä. Samalla Raumalta häviää yhdellä kertaa lähes 500 neliötä liikuntatilaa.

Kiinteistössä sijaitsevat liikuntatilat ovat koululaisten päiväkäytön lisäksi ahkerassa iltakäytössä.

– Iltakäyttöä on ollut molemmissa saleissa viikkotasolla yhteensä 28,5 tuntia. Siellä on ollut toimintaa muun muassa kansalaisopistolla ja eri urheiluseuroilla, sanoo liikuntasihteeri Auli Kouru.

Tilojen pyöritystä

Kaupunki on ilmoittanut jo tiloja käyttäville tulevasta muutoksesta. Kaikille toimijoille on myös löydetty korvaavat tilat pieniä järjestelyjä tekemällä.

Toimijat ovat Kourun mukaan suhtautuneet tilanteeseen ymmärtäväisesti.

– Tilanne vaikutti myös muissa liikuntasaleissa toimiviin seuroihin, kun he joutuivat vaihtamaan paikkaa tai me jouduimme pienentämään tilaa.

Jotkut Hj. Hortamossa toimineet seurat joutuvat nyt siirtymään hieman kauemmaksi keskustasta. Kourun mukaan korvaavia tiloja on saatu muun muassa Pohjoiskehältä, Uotilasta, Vasaraisilta, Pyynpäästä, Winnovan Steniuksenkadun yksiköstä, Karin koulusta ja Kortelasta.

– Kiinteistöjen purku vaikuttaa salivuoroihin aina Karin kampuksen valmistumiseen asti. Silloin saamme puuttuvia tiloja takaisin, toteaa Kouru.

Koululaiset Äijänsuolle

Hj. Nortamon liikuntatilat ovat olleet luonnollisesti myös koululaisten päiväkäytössä. Jatkossa koululaiset käyttävät liikuntatunteihin muun muassa talviharjoitteluhallia, harjoitusjäähallia ja kauppiksen salia Satamakadulla.

Rauman kansalaisopiston seitsemän liikuntaryhmää tullaan siirtämään maaliskuussa Winnovan Steniuksenkadun liikuntasaliin ja Pohjoiskehälle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut