HKScan käynnistää yt-neuvottelut – jopa 210 työsuhdetta voi päättyä tai muuttua Raumalla

HKScanin Rauman-tehdas ei ole lähtenyt käyntiin yhtiön toivomalla tavalla. Kuva: arkisto / Juha Sinisalo

HKScan käynnistää suunnitelmaan liittyvät yt-lain mukaiset muutosneuvottelut siipikarjaliiketoimintaan kuuluvissa Rauman ja Euran yksiköissä. Muutosneuvottelut koskevat työntekijöiden henkilöstöryhmää ja kunnossapito-organisaation ylempiä toimihenkilöitä. Muutosneuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 henkilöä.

HKScanin tiedotteen mukaan Suunnitellut toimenpiteet voivat Rauman yksikössä vaikuttaa enimmillään 210 työsuhteeseen joko työsuhteen päättymisinä tai olennaisina muutoksina työsuhteiden ehdoissa. Mahdolliset henkilövähennykset tai olennaiset muutokset työsuhteiden ehdoissa eivät koske siipikarjaliiketoiminnan osalta Euran yksikköä.

– Olemme viime vuosien aikana tehneet paljon kehitystyötä Rauman yksikössämme. Tästä huolimatta olemme kustannustehokkuudessa ja kannattavuudessa selvästi tavoitettamme jäljessä. Vahvistaaksemme markkina- ja kilpailuasemaamme meidän on määrätietoisesti jatkettava toimintamme kustannustehokkuuden parantamista sekä etsittävä uusia tapoja vastata asiakkaiden odotuksiin ja kuluttajien tarpeisiin myös tulevaisuudessa.

– Kustannustehokkuuden parantaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun kustannusinflaatio on nostanut kustannuksia voimakkaasti. Suunnitelluilla muutoksilla rakennamme entistä vahvempaa pohjaa siipikarjaliiketoimintamme tulevaisuuden kannattavuudelle, sanoo HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija.