HKScan valitsi Rauman Lakarin broileritehtaan paikaksi

Lakariin on tilaa tulla - alueelle on rakennettu vasta Logistikas Oy:n logistiikkakeskus. Kuva: Esa Urhonen

HKScanin hallitus on päättänyt, että yhtiön uusi broilertuotteisiin erikoistuva tuotantolaitos rakennetaan Raumalle. Investoinnin arvo on noin 80 miljoonaa euroa. Tehdas työllistää noin 300 ihmistä.

HKScan päätyi Raumaan, koska kaupunki pystyi tarjoamaan sijainniltaan sopivimman, kaavoitetun ja infrastruktuuriltaan pisimmällä olevan tontin Lakarin teollisuusalueelta.

- Alueen koko ja infrastruktuurin riittävä skaala vastaavat hyvin tarpeisiimme myös mahdollisia tulevaisuuden investointitarpeita ajatellen. Vahvaan teolliseen historiaansa perustuen Rauma pystyy tarjoamaan kustannustehokkaita, vastuullisia jätevesi- ja energiaratkaisuja sekä osaamista, joilla pystytään takaamaan vakaus ja luotettavuus esimerkiksi raakaveden saannissa ja jätevesien käsittelyssä. Myös ammattitaitoisen henkilöstön saatavuus eri tehtäviin on tärkeä, konsernin tuotanto- ja teknologiajohtaja Aki Laiho sanoo tiedotteessa.

- Rauma sijaitsee lähellä HKScanin broilertuottajia ja nykyisen ammattitaitoisen henkilöstömme työmatkat säilyvät näin ollen myös kohtuullisina, kertoo HKScanin Suomen ja Baltian kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Samuli Eskola.

Yksikön on arvioitu valmistuvan loppuvuoden 2017 aikana. Tehdas korvaa Euran nykyisen tuotantolaitoksen.

Euran nykyiseen henkilöstömäärään verrattuna töiden määrä vähenee noin 239 henkilötyövuodella. Irtisanomisia tulee vähemmän, sillä osa vähennyksistä hoituu määräaikaisuuksien päättymisten ja eläköitymisten kautta. Asiasta on jo käyty Eurassa yt-neuvottelut.

Rauman kaupunki tarjoaa HKScanin henkilöstölle työmatkakuljetusta Euran ja Rauman välillä kahden vuoden siirtymävaiheen ajan.

Investointi auttaa pitämään elintarvikealan työpaikkoja Rauman seudulla. Tuotantoketjussa on munittamo-, hautomo- ja kuljetusyrittäjiä, nuorikko- ja broilerikasvattajia sekä rehu- ja lannoiteteollisuutta.

HKScan järjestää asiasta tiedotustilaisuuden tänään iltapäivällä Raumalla.

Lisää aiheesta

Lakarin logistiikkakeskus valmistuu vauhdilla

Lakariin hehtaarikaupalla paneeleja

Lakarista raidevaraus pois, tilalle lisää rakentamisalaa