HKScan yhteistyöhön Hesburger-ryhmään kuuluvan Hes-Pron kanssa – 2020 markkinoille uusia kasviproteiinituotteita

HKScan Oyj ja Hes-Pro Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen kasviproteiinituotteiden kehittämisestä, valmistamisesta ja markkinoille tuomisesta.

Hes-Pro on osa yritysryhmää, johon kuuluu myös Hesburger-pikaruokaketju.

Kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos on lisännyt kasviproteiinituotteiden kysyntää, ja molemmat yhtiöt haluavat olla vahvasti mukana tässä kasvussa.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti HKScan tuo vuoden 2020 alkupuolen aikana markkinoille kasviproteiinituotteita ensin food service -kanavaan ja myöhemmin vähittäiskauppaan. Tuotteet ovat Hes-Pron kehittämiä ja ne tullaan alkuvaiheessa valmistamaan Hes-Pron uudessa tehtaassa Kaarinassa.

Osapuolet selvittävät tuotannon laajentamista myöhemmin myös HKScanin omiin tuotantoyksiköihin.

– Vastuullisesti tuotettu liha ja lihatuotteet ovat jatkossakin HKScanin toiminnan keskiössä, mutta luodaksemme laajempaa pohjaa tulevaisuuden kasvulle, olemme aktiivisesti mukana uusissa kulutustrendeissä. Hes-Pro on tehnyt ansiokasta työtä kasviproteiinituotteiden kehittämisessä ja on hienoa aloittaa yhteistyö heidän kanssaan, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

Ensimmäisenä uudet kasviproteiinituotteet lanseerataan Suomessa, mutta HKScan selvittää mahdollisuuksia myydä tuotteita myös yhtiön muilla kotimarkkinoilla Itämeren alueella.

Lisää aiheesta

HKScan käänsi liiketuloksensa voitolliseksi – Rauman yksikön tuottavuuden paraneminen vauhditti tulosta

HKScan alkaa lisätä pakkauksiinsa sanallisia lajitteluviestejä

HKScan vähensi muovin määrää uusissa pakkauksissaan

HKScan tehostaa Suomessa - henkilöstövähennykset iskevät eniten Raumalle