HKScanin toimitusjohtaja kehuu Rauman tehtaan muutostöitä: "Erittäin vaativa toteuttaa pandemian aikana"

Broilerin kulutus kasvaa edelleen. HKScan kisaa Atrian kanssa markkinajohtajuudesta Suomessa.

| Päivitetty

HKScan korostaa osavuosikatsauksessaan, että yhtiön vertailukelpoinen liiketulos parani jo kymmenennen kerran peräkkäin. Pitkään vakavissa vaikeuksissa ollut konserni näyttää olevan menossa parempaan suuntaan.

Tammi-maaliskuussa tulos oli kuitenkin reilun miljoona euroa tappiollinen. HKScanin mukaan rullaava 12 kuukauden vertailukelpoinen liiketulos nousi liki 20 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Tero Hemmilä kehuu Rauman broileritehtaan teurastusprosessin uusimista. Kuuden miljoonan euron investoinnista päätettiin tammikuussa 2020 ja se toteutettiin nyt maaliskuussa.

- Jo etukäteen oli tiedossa, että tämän tyyppinen investointi on erittäin vaativa toteuttaa, minkä lisäksi pandemiatilanne toi toteutukseen lisähaasteita. Haluan antaa erityiskiitokset mukana olleille onnistuneesta suorituksesta, sanoo Hemmilä.

- Rauman tuotantoyksikön investoinnin myötä Suomen siipikarjaliiketoiminta pystyy keskittymään vahvemmin markkinapotentiaalin hyödyntämiseen siipikarjatuotteissa, sanoo Hemmilä.

Broilerin kulutus kasvaa edelleen. HKScan kisaa Atrian kanssa markkinajohtajuudesta Suomessa.

Rauman tehtaan pitäisi nyt olla valmiimpi tuottavuuden ja tehokkuuden nostoon. Rauman tehdas valmistaa lähes puolet Suomen siipikarjatuotteista.

HKScanin Suomen liiketoiminnoista vastaavan johtajan Jari Leija kehui Rauman investointia aiemmin Länsi-Suomelle:

- Projekti onnistui sataprosenttisesti koronasta huolimatta. Vanhan tuotantolinjan alkupää oli laadultaan niin huono, ettei vaan saatu hyödynnettyä kaikkia modernin tehtaan tarjoamia mahdollisuuksia. Nyt voimme alkaa oikean kehitystyön, sanoi Leija.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut