HKScanin tulosparannus jatkui – Rauman-tehdas ei ole yltänyt vielä tavoitteisiinsa

HKScan investoi lisää Rauman tehtaaseen vuoden 2021 alkupuolella.

HKScanin heinä-syyskuun 2020 vertailukelpoinen liiketulos oli yhtiön paras kvartaalitulos sitten vuoden 2015 viimeisen vuosineljänneksen. Heinä-syyskuun 2020 vertailukelpoista liiketulosta parempi saman kvartaalin tulos saavutettiin viimeksi vuonna 2012.

– Olen tyytyväinen yhtiön tuloskehitykseen, kun otetaan huomioon markkinoihin vaikuttaneet erittäin vakava ja edelleen jatkuva koronapandemia sekä Saksassa seurantakauden loppupuolella todettu afrikkalainen sikarutto. Kannattavuutemme on luonnollisesti riittämättömällä tasolla ja jatkamme tavoitteellista työtä sen merkittäväksi parantamiseksi, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä kertoo yhtiön tiedotteessa.

Suurimmat tulosparantajat olivat Ruotsi ja Tanska. Baltiassa operatiivinen liiketoiminta kehittyi vahvasti. Suomen tuloskehitys oli hieman vertailukautta parempi. Merkittävimmät tekijät Suomen maltilliseen tuloskehitykseen olivat pandemiasta aiheutunut myynnin rakenteen muutos sekä Rauman siipikarjayksikön haasteiden jatkuminen.

– Raumalla toiminta on edistynyt, mutta kokonaisuutena emme ole päässeet tavoitteen mukaiselle tasolle, mikä korostaa aiemmin päätetyn investoinnin tarvetta tuotantoprosessin alkupäähän. Rauman investointi toteutetaan pääosin vuoden 2021 alkupuolella, Hemmilä lupaa tiedotteessa.

Uuden Lakarin-tehtaan piti olla HKScanin ylpeydenaihe, mutta yhtiö kertoi isosta investointitarpeesta jo tammikuussa, sillä vuonna 2017 käyttöön otettu teurastuslinjasto ei täytä konsernin nykyisen johdon edellyttämää vaatimustasoa.

Lakarissa tuotettiin vuonna 2019 noin 56 miljoonaa kiloa broilerinlihaa. Tehtaan kapasiteetti on selvästi suurempi, ja tehtaan perusinfra rakennettu Leijan mukaan 100 miljoonan kilon vuosituotannolle.

Investoinnin myötä teurastusprosessin käsittelykapasiteetti kasvaa noin 20 prosentilla ja raaka-ainesaanto noin 10 prosentilla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut