Heikki ja Aira saivat ensimmäisten joukossa koronarokotuksen Raumalla

Hoitokotien koronarokotukset käynnistyivät Raumalla torstaina. Ensimmäisenä rokotettiin Linnanneidon ja Rannikkokodin asukkaat.

| Päivitetty

Raumalaisen yksityisen hoitokoti Linnanneidon 13 asukasta saivat torstaina koronarokotuksen. Vain yksi asukas kieltäytyi rokotteen ottamisesta.

Samalla rokotettiin myös osa henkilökunnasta.

– Nyt rokotteen sai 11 hoitajaa. Loput rokotetaan myöhemmin. Porrastuksella halutaan varmistaa se, että jos rokotteesta tulee haittavaikutuksia, eivät ne iske huonolla tuurilla kaikkiin hoitajiin samaan aikaan, kertoo yrittäjä Tiina Karenmaa-Virtanen.

Rokotuksia tasapuolisesti

Suhtautuminen rokotteen ottamiseen on Linnanneidossa ollut positiivista. Koronavuosi on sujunut hyvin, eikä tartuntoja ole ollut. Hyvä tilanne on kuitenkin vaatinut tiukkojakin rajoituksia.

– Asukkaat ja omaiset ovat ymmärtäneet rajoitukset pääosin hyvin. Tietysti ne ovat olleet joillekin raskaita. Toivottavasti tämä rokote tuo nyt helpotusta tilanteeseen jollakin aikavälillä.

Rauman kaupungin oman ympärivuorokautisen palveluasumisyksikkö Rannikkokodin asukkaat rokotettiin myös torstaina.

– Yritämme toimia asumisyksiköiden rokotusten kanssa mahdollisimman tasapuolisesti. Rokotamme vuorotellen sekä julkisen että yksityisen puolen yksiköitä, sanoo Rauman terveyspalvelujen ylihoitaja Marja Lehtimäki.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut