Hoitotyötä opetellaan ihmisen sijasta hoitonuken avulla

Winnovan lähihoitajaopiskelijat Helmiida Hakala (vasemmalla) ja Tiia Ylitalo saivat testata simulaatio-oppimisympäristöä keskiviikkona opettaja Miija Toivosen (takana) ja Anu Sköld-Nurmen (oikealla) valvonnassa. Tehtävän suorittamisen jälkeen oli arvioinnin aika. Hyvin meni. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Winnovassa Raumalla lähihoitajiksi opiskelevat saavat harjoitella hoitotyötä tietokoneeseen kytketyn simulaationuken avulla.

Tänä syksynä käyttökuntoon saatettu simulaatio-oppimisympäristö mahdollistaa hoitotyön opiskelussa potilasturvallisen harjoittelun.

– Simulaatio-oppimisympäristössä jäljitellään aitoja työelämän hoitotilanteita. Opiskelija tekee hoitoratkaisut itsenäisesti ja opettaja seuraa toimintaa viereisessä ohjaushuoneessa, kertoo opettaja Satu Jokitulppo.

Winnovan simulaatio-oppimisympäristössä voidaan harjoitella sairaala- ja kotihoitoa sekä lasten hoitoon liittyviä hoitotilanteita.

Nykyaikaisessa oppimisympäristössä testataan myös lähihoitajaopiskelijoiden päätöksenteko- ja ratkaisukykyä, vuorovaikutustaitoja sekä tiimissä ja työparina toimimista.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.