Homehaistiaiset tarjolla Rauman päättäjille Uotilanrinteellä

Haistakaa home! oli suosittu iskulause mielenosoittajien joukossa tänään Uotilanrinteen peruskoululla.

Sisäilmaongelmien kanssa painivan koulun väistötilasuunnitelmia kommentoitiin kylteissä muutenkin kriittisesti. Muun muassa todettiin Rauman olevan yksi Suomen rikkaimmista kunnista ja ilmoitettiin, että kolmen koulun mallista syttyy sota.

Kylttejä kantaneet koulun oppilaat sekä osa opettajakuntaa olivat kokoontuneet koulun pihalle vastustamaan suunnitelmia siirtää koulun opetus Otan kouluun sekä kahteen muuhun toimipisteeseen ensi lukuvuoden alussa.

Oppilaskunnan ja opettajien vetoomuksissa nähtiin väistötilasuunnitelma mahdottomaksi ja ei-toimivaksi ratkaisuksi. Kolmessa eri paikassa tapahtuvan opetuksen myötä kuljetusmatkat koetaan liian pitkiksi ja kouluyhteisön pelätään hajoavan. Epäilyksiä herättivät myös Otan koulun sekä entisen lyseorakennuksen mahdolliset sisäilmaongelmat.

Rauman kaupungin edustajien puheenvuoroissa todettiin, että kaupunginhallitus on jo päätöksensä Otaan muutosta tehnyt. Väistötilojen luvattiin olevan vain väliaikaiset ja pysyvän ratkaisun ilmoitettiin olevan tavoitteena vuoden 2016 syksyksi.

Lue lisää Uotilanrinteen peruskoulun mielenilmauksesta lauantain Länsi-Suomesta ja Raumalaisesta.