HS Timber Group osti Luvian Saha Oy:n

HS Timber Group on yksi Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä, jolla on tuotevientiä yli 70 maahan. Luvian Sahan ostolla HS Timber Group haluaa kasvaa ja laajentaa tuotevalikoimaansa.

| Päivitetty

HS Timber Group on ostanut Eurajoella sijaitsevan Luvian Saha Oy:n koko osakekannan. Yrityksen tuotteet tunnetaan vientimarkkinoilla nimellä Luvia Wood. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Luvian Saha Oy:n sahatavaran vuosituotanto on noin 300 000 m3 ja yritys työllistää noin 120 työntekijää. 

Luvialla sahataan ja jatkojalostetaan oman puunhankintaorganisaation hankkimaa kotimaista havupuuta, pääasiallisesti vientimarkkinoille.

Luvian Saha Oy:n ydinosaamista on sahatavaran tuotanto ja sahatavaran jatkojalostus. Jatkojalostuksessa yritys käyttää pääasiassa omaan sahatavaratuotantoon pohjautuvaa raaka-ainetta. Yhtiö tuottaa sahatavaran lisäksi puuvalmiita ja pintakäsiteltyjä jalostetuotteita, joita tullaan tuottamaan ja markkinoimaan jatkossakin Luvia-brändin nimellä. 

HS Timber Group on yksi Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä, jolla on tuotevientiä yli 70 maahan. Luvian Sahan ostolla HS Timber Group haluaa kasvaa ja laajentaa tuotevalikoimaansa. Uusi omistaja on nimenomaisesti sitoutunut sijaintiin, kokeneisiin työntekijöihin ja siellä valmistettuihin tuotteisiin. Toiminnan tason kasvattamista ja laajentamista tullaan arvioimaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut