Huhut pysäköinnintarkastajien tulospalkkauksesta perättömiä

Rauman pysäköintiasiat ovat nousseet viime päivinä kuumaksi puheenaiheeksi. Vanhan Rauman pysäköintisuunnitelma on herättänyt vahvoja tunteita asukkaiden parissa.

Osa asukkaista pelkää, että Vanhasta Raumasta tulee suunnitelman toteutuessa parkkisakkorysä.

Pysäköinnintarkastajia on Raumalla kolme.

Vanhan Rauman pysäköintisuunnitelman ei kaupungin lakimiehen Katri Ranta-Eskolan mukaan ole tarkoitus vähentää alueen parkkipaikkoja, vaan sen ajatuksena on selkeyttää tilannetta.

– Se on myös ymmärretty väärin, että kaikki Vanhan Rauman asukkaat joutuisivat lunastamaan 200 euron asukaspysäköintiluvan, Katri Ranta-Eskola mainitsee.

– Tunnuksen voi lunastaa halutessaan, ja tällä haavaa tunnuksen lunastaneita ei ole kuin muutama, vaikka aluepysäköintikielto on vuodesta 2007 lukien koskenut jo suurta osaa Vanhasta Raumasta.

Ranta-Eskola haluaa korjata niitä väärinkäsityksiä, joiden mukaan pysäköinnintarkastajat kyttäisivät autoilijoita sakotusmielessä.

– Pysäköinnintarkastajat suorittavat virkatehtävää virkavastuulla. Eikä minkäänlaiseen kyttäämiseen olisi edes resursseja.

– Myöskään huhut pysäköinnintarkastajien palkan muodostumisesta kirjoitettujen virhemaksujen määrän perusteella, eivät pidä paikkaansa.