Hukkuneiden merimiesten patsas sai muistotervehdyksen – "Toivottavasti tästä tulee perinne"

Rauman merimieskirkon Annamaria Lehto ja Rauman merimuseon Paula Kupari veivät seppeleen muistomerkille. Kuva: Iiro Lehtonen

– Toivottavasti tästä tulee perinne, totesi Rauman merimieskirkon satamakuraattori Annamaria Lehto, kun hän ja Rauman merimuseon amanuenssi Paula Kupari olivat vieneet muistokukat Ankkuripuistossa olevalle Hukkuneiden merimiesten muistomerkille.

Rauman merimieskirkko ja Rauman merimuseo halusivat osoittaa kunnioitustaan pyhäinpäivänä menneille ja nykyisille merenkulkijoille heidän saavutuksista ja uhrauksista.

– Raumalla ollaan vahvasti kiinni merenkulussa, vaikka ajat, laivat ja olosuhteet ovat muuttuneet. Kaikesta huolimatta merenkulkijoiden työn merkitys ei ole muuttunut.

– Paula Kupari otti minuun yhteyttä, ja heti ajattelimme, että pyhäinpäivä olisi oivallinen tapa kunnioittaa merimiesten uhrauksia, Lehto kertoo.

Hannu Vainion tekemä Hukkuneiden merimiesten muistomerkki on toteutettu Nortamo Seoran toimeksiannosta, ja se paljastettiin 13.6.1952. Muistomerkin ankkuri on peräisin Palawan-nimisestä purjelaivasta.