Satakunnan Journalistit: Hunajaa ylikonstaapelille, suolaa prikaatille

Ylikonstaapeli Teemu Äikäs Lounais-Suomen poliisilaitoksesta on Satakunnan Journalistien mielestä avoin, ripeä ja avulias tiedottaja. Kuva: Juha Aro

Satakunnan Journalistit jakaa tänä vuonna hyvän tiedottamisen hunajapurkin Lounais-Suomen poliisilaitoksessa työskentelevälle ylikonstaapeli Teemu Äikäkselle.

Huonon tiedottamisen suolasalkkarin saa Porin prikaati Niinisalon yksikköä koskevasta tiedottamisestaan.

Äikäs on vastannut viime vuodet poliisilaitoksen arjen tiedottamisesta etenkin rikos- ja onnettomuusasioissa. Satakunnan Journalistien mielestä Äikäs on avulias, ystävällinen ja tavoitettavissa vapailtakin. Hän osaa aina kertoa toimittajalle ainakin, kuka onnettomuuden tai rikoksen tutkinnasta vastaa. Jos vastausta ei löydy heti, hän palaa asiaan nopeasti.

Huonon tiedottamisen Suolasalkkarin saa tänä vuonna Porin prikaati Niinisalon yksikköään koskevasta tiedottamisesta. Jo ennestään ontuneen tiedottamisen taso on romahtanut, kun Niinisalon ja Säkylän yksiköt yhdistettiin.

Toimittajien on ollut vaikea seurata suuren varuskunnan tapahtumia, kun ei ole ollut selvää edes se, kuka asioista lopulta tiedottaa. Tietoja saa hakea ja kaivaa. Juttupyyntöjä pompotellaan.

Satakunnan Journalistit ry on jakanut hunajaa ja suolaa vuodesta 1988.