Huomasitko? Keula aloitti ruokakuljetukset roboteilla Raumalla – kuusirenkaisia laitteita kulkee jalkakäytävillä ja pyöräteillä

Robottien tukikohdat ovat Lahdenkadun ja Syväraumankadun Salet. Robotit toimivat parin kilometrin säteellä.

| Päivitetty

Osuukauppa Keulan ruokakuljetusrobotit ovat aloittaneet toimintansa Raumalla. Ostoksia kuljettavat kuusirenkaiset robotit ovat tulleet Syväraumankauden ja Lahdenkadun Saleihin.

Asiakas voi tilata robottikuljetuksen S-kaupat-mobiilisovelluksella. Kaupan henkilökunta pakkaa ostokset robottiin, joka kuljettaa ne asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen.

Keulan tiedotteen mukaan kuljetusta voi seurata reaaliaikaisesti, ja asiakas saa ilmoituksen puhelimeensa, kun toimitus on perillä. Tiedotteen mukaan robotit toimittavat tilauksia noin parin kilometrin säteellä myymälöistä. Tilausten luvataan tulevan perille jopa tunnissa.

Robotit käyttävät kuljetusreitin suunnitteluun tekoälyä. Niiden reitit kulkevat jalankulkijoille tarkoitettuja väyliä pitkin. Robotit tunnistavat mahdolliset esteet sekä ihmiset ja ajoneuvot. Tiedotteen mukaan robotit osaavat toimia liikenteessä. Ihmiset tarkkailevat robottien toimintaa ja voivat ottaa ne haltuunsa tarvittaessa.

Robottien valmistaja on virolainen Starship Technologies. Ruoankuljetusten oli määrä alkaa jo kesällä, mutta robottien kulkuun liittyvistä kartoitussyistä aloitusta viivästettiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut