Huomioi muutokset: Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista alkaen

Suurmarkkinoiden alueen rakentaminen alkaa maanantaina. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kaupunkifestivaali Pitsiviikko vaikuttaa Rauman keskusta-alueen liikennejärjestelyihin maanantaista 19.7. alkaen. Tapahtuma-alueiden rakentaminen sulkee katuja keskustassa, vaikuttaa pysäköintiin ja siirtää paikallisliikenteen pysäkkien paikkaa. Huoltoliikenne ja tonteille ajo alueella sallitaan ajoluvalla.

Suurmarkkinoiden rakentaminen alkaa

Kansainvälisten ja suomalaisten Suurmarkkinoiden markkina-alue avautuu yleisölle keskiviikkona 21.7. klo 10. Alueen rakentaminen alkaa maanantaina 19.7. Pakkahuoneenkadun pysäköintiruudut poistetaan käytöstä, ja paikallisliikenteen pysäkit siirretään Savilankadulta Pakkahuoneenkadulle.

Tiistaina 20.7. keskustan alueelle sijoittuva markkina-alue suljetaan liikenteeltä. Vänninkadun ja Pakkahuoneenkadun välinen katuosuus Nortamonkadusta suljetaan puomeilla. Liikenteenohjaajien valvomia puomeja tulee myös Valtakadulle Välikadun ja Valtakadun risteykseen sekä Kanavakadulla Lyseokadun ja Kanavakadun risteykseen.

Savilankatu suljetaan liikenteeltä välillä Pakkahuoneenkatu–Kuninkaankatu. Nortamonkadun pikavuoropysäkki on markkinoiden ajan pois käytöstä.

Mustan pitsin yö sulkee lisää katuja 23.7.

Mustan pitsin yönä perjantaina 23.7. suljetaan lisää katuja. Liikennejärjestelyillä turvataan tapahtumakävijöiden liikkuminen alueella.

– Kaupungissa liikkuvien tulee huomioida muuttuvat liikennejärjestelyt ja noudattaa niitä yleisen turvallisuuden vuoksi. Keskustan alueeseen ja Pitsiviikon tapahtumatarjontaan kannattaa tutustua jalkaisin, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo.

Pysäköintipaikkoja löytyy keskustan ulkopuolelta ja esimerkiksi tilapäisenä pysäköintialueena toimivalta Karin koulun sisäpihalta. Tapahtuman tilapäinen pyöräparkki sijaitsee Valtakadulla kaupungintalon edustalla.

Tapahtuma-alueella sijaitsevien liikkeiden huoltoajot pyydetään suorittamaan 20.–24.7. aamuisin ennen klo 10. Tonteille ja liikkeisiin ajo Vanhassa Raumassa on sallittu vain ajoluvalla. Vanhan Rauman aluetta koskevia ajolupia myöntää Palvelupiste Pyyrman, osoitteessa Valtakatu 2 A.

Pelastus- ja huoltotiet pidetään auki ja kiinteistöihin kulkeminen mahdollistetaan kaikilla suljetuilla katuosuuksilla. Savilanpuiston taksiasema toimii normaalisti koko Pitsiviikon ajan.

Pitsiviikon liikennejärjestelyt puretaan maanantaina 26.7.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Vilkkaus verkossa ennustaa hyvää matkailukesää – matkailijat ovat tänäkin suvena pääasiassa kotimaasta

Suurmarkkinat tulevat jälleen Raumalle – järjestetään osana Pitsiviikkoa

Pitsiviikon pihajuhlissa runsas kattaus kotimaisia muusikoita: Raumalle saapuvat muun muassa Aino Venna, Jorma Uotinen ja Veeti Kallio