Huovinhiihto toteutuu normaaleilla reiteillä

Huovinhiihto päästään tänä keväänä hiihtämään normaaleilla reiteillä. Kuva: Esa Urhonen

Huovinretken perinteinen laturetki päästään hiihtämään sunnuntaina 6. maaliskuuta pitkästä aikaa normaaleilla reiteillä. Viimeaikaiset lumisateet ovat olleet sopivan kosteita koostumukseltaan, ja esimerkiksi Säkylänharjun päällä kulkevalla osuudella on jopa yllättävän lumista. Kaikki reitit päästään ajamaan sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotyyleille soveltuviksi.

- Latumestari näytti vihreää valoa tänään puolen päivän aikaan. Lunta on tehdyn maastokierroksen perusteella riittävästi ja paikoin jopa oikein hyvin. Ihan pelkällä konetyöllä ei latuja saada kuntoon, vaan lumetustalkoita on tiedossa alkavalle viikolle, kertoo Huovinretki ry:n puheenjohtaja Petri Eskola.

Lähtijöitä kirjataan matkaan Säkylässä Huovinrinteen ampumaratojen Paviljongilla, Vampulan ulkoilumajalla ja Virttaan Erä-Veikkojen majalla kello 9-12. Tapahtumakansliat sulkevat ovensa Vampulassa sekä Virttaalla kello 15.00 ja Huovinrinteellä klo 15.30.

Osallistumismaksuun sisältyy kunniakirja, mehua matkan huoltopisteissä, peseytymismahdollisuus, pysäköinti ja tapahtuman ajan voimassa oleva vakuutus. Alle 15-vuotiaat retkeilevät ilman maksua. Kiertämällä kaikki lähtöpaikat ympäri on matkannut kaikkiaan 35 kilometriä lyhimmän reitin ollessa 5 kilometriä.