Huovinretkellä 145 polkijaa

Huovinretken perinteistä alkukesän pyöräretkeä poljettiin sunnuntaina lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Ennusteissa luvattuja iltapäivän sadekuurojakaan ei osunut reiteille. Tämän vuoden retkelle osallistui kaikkiaan 145 polkijaa, joista 103 oli miehiä ja 42 naisia. Järjestäjät tarjosivat nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuuden myös maastopyöräilyreittiin ja kaikkiaan tapahtuman kestoa oli pidennetty neljästä tunnista kuuteen tuntiin.

– Uuteen maastopyöräilyyn Säkylänharjun maisemissa osallistui yhteensä seitsemäntoista polkijaa, jotka kiersivät täyden kahdenkymmenen kilometrin lenkin, Petri Eskola kertoo.

Huovinretken kovimmat urakoijat olivat kaksi pyöräilijää, jotka kiersivät 210 kilometrin lenkin. Kestosuosikin Pyhäjärven 75 km:n kierroksen polki tällä kertaa 39 retkeläistä.

Asukaslukuun suhteutettuna osallistujia oli eniten aikaisempien vuosien tapaan Säkylästä. Eskolan mukaan tapahtuma keräsi osallistujia laajalta säteeltä aina Jyväskylää, Karkkilaa, Nokiaa, Saloa sekä Uuttakaupunkia myöden. Raumaltakin polkijoita oli mukavasti 12 kappaletta.

– Tapahtuma saatiin vietyä maaliin asti ilman onnettomuuksia ja ongelmia. Saadun kokemuksen perusteella maastopyöräily tulee olemaan Huovinretken pyöräretken yhtenä vaihtoehtona myös tulevina vuosina. Samoin harkittavaksi tulee yhdistää maastopyöräily myös osaksi perinteistä syksyn Huovinretken polkuretkeä.