Huovinretken laturetkikokosi Säkylänharjulleyli 1 700 hiihtäjää

Atso Virta on vasta täyttämässä kaksi vuotta, mutta pieni ikä ei ole este hiihdolle. Komeasti Atso sivakoi perinteistä tyyliä muumiladuksi nimetyllä pätkällä, joskin vielä vauhti oli liitämiseen sijaan lähempänä töpöttelyä. Myös hänen viisivuotias isosiskonsa Kiira hiihtää ahkerasti, joten mitä todennäköisemmin myös Atson hiihtovauhti kasvaa jo parissa vuodessa reippaasti.

Sisarusten lisäksi Säkylänharjulle kokoontui sunnuntaina peräti 1 704 muutakin hiihtäjää perinteikkäälle Huovinretken laturetkelle. Miehiä mukana oli 1 060, naisia 644. Tapahtuman järjestäjä, Huovinretki ry, täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja sen kunniaksi laturetki valittiin Suomen Ladun tämän vuoden valtakunnalliseksi kuntotapahtumaksi.

Matkaan oli mahdollista lähteä joko Säkylän varuskunnan ampumaradan paviljongilta, Vampulan ulkoilumajalta tai Virttaan Erä-Veikkojen majalta. Matkavaihtoehtoja oli lähtöpaikasta riippuen viidestä kilometristä aina 35 kilometriin asti. Nuorille on tarjolla lyhyempiäkin lenkkejä sekä Säkylän lähtöpaikan yhteydessä noin puolen kilometrin mittainen tasamaan latu kaikkein nuorimmille.

Huovinretken suosion huippu osui 1980-luvun alkuun, sillä vuonna 1982 rikottiin osanottajaennätys, kun mukana oli 4 584 hiihtäjää.