Huovinretken syyspatikka järjestetään viikonloppuna - vaihtoehtona myös MTB-vaellus

Kuva: Huovinretki ry

Huovinretken jokasyksyinen ulkoilutapahtuma järjestetään Säkylänharjun ja Virttaankankaan maastoissa sunnuntaina 2. lokakuuta ja sen suojelijana toimii Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti Riku Suikkanen.

Syyspatikan matkavaihtoehtoina ovat 5–35 kilometrin reitit. Lähtöpaikkoina toimivat Säkylän ampumaradan paviljonki ja Vampulan ulkoilumaja. Virttaan Eräveikkojen majalla ei ole kirjaamis- eikä huoltopistettä, mutta sieltä voi edelleen lähteä liikkeelle.

Reitti on opastettu myös Vampulan ja Virttaan välillä, ja viime vuoden tapaan Virttaalta Vampulaan kuljetaan myötäpäivään eli reitti ohittaa majalta lähdettyään ensin ampumaradan ja jatkaa siitä kohti Vampulaa. Paluureitti kulkee Kankaanjärven ja moottoriradan ohitse.

Maastoon voi lähteä kello 9–12 ja sieltä on palattava viimeistään kello 15.

Paviljongin ja Vampulan lisäksi mehuhuolto on Riittiön maastopisteellä, missä on myös myytävänä muurinpohjalettuja ja makkaraa kello 9.30–14. Sotilaskotiauto on paviljongilla kello 9–15. Vampulan ulkoilumajalla on myös puffetti sekä saunomis- ja peseytymismahdollisuus.

Niin patikan kuin pyöräilynkin osallistumismaksu on 10 euroa, alle 15-vuotiaat pääsevät matkaan aikuisen seurassa ilmaiseksi.

MTB-vaellus starttaa yhteislähtönä ampumaradan paviljongilta kello 10, ilmoittautuminen kello 9.30 mennessä. Tarjolla on kaksi ohjattua ryhmää, 25 ja 45 km. MTB-vaelluksella on kypäräpakko.