Huovinretki ei vähällä luovuta, vaikkei lunta olekaan: hiihdon sijaan sunnuntaina tarjolla patikointia ja pyöräilyä

Huovinretken pyöräilyvastaavan Hannu Kaikkosen suunnittelema 25 km:n reitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua sotilaiden toimintaympäristöön. Reitti kulkee myös taustalla näkyvän Huovinlammen maisemissa. Kuva: Huovinretki ry

Huovinretken laturetkellä Säkylässä ei tänä vuonna päästä hiihtämään lumen puutteen vuoksi.

Huovinretki ei kuitenkaan vähästä lannistu, vaan hiihto on päätetty korvata talvipatikoinnilla ja maastopyöräilyllä. Retki järjestetään tulevana sunnuntaina 16. helmikuuta.

Patikoijien lähtöpaikka Huovinrinteen ampumaratojen paviljongilla on avoinna yhdeksästä kolmeen. Tarjolla on reittejä viidestä kilometristä viiteentoista.

Reittien varrella on nuotio- ja mehupisteet lähtöpaikan lisäksi Harjulintu-laavulla ja Riittiössä. Liikkuva sotilaskoti palvelee paviljongilla, ja varuskunnan sotilaskoti on avoinna klo 11 alkaen.

Varuskunnan saunat ja uimahalli ovat retkeilijöiden käytössä. Kulku Kuntotalolle tapahtuu sotilaskodin kautta, ja tunnistautumiseen tarvitaan henkilötodistus.

– Sääennuste lupailee sunnuntaille sateista ja tuulista säätä, muttei anneta sen haitata. Luontoliikkujahan ei kavahda huonoa säätä, ainoastaan huonoja varusteita, Huovinretki ry:n tuore puheenjohtaja Markus Salo muistuttaa tiedotteessa.

Maastopyöräilijät starttaavat oman osuutensa ampumaratojen paviljongilta kello 10. Säkylän varuskunnan monipuolisia maastoja hyödyntävä reitti on pituudeltaan noin 25 kilometriä, ja se sopii maastopyöräilyä jonkin aikaa harrastaneille.

– Reittivalinta tarjoaa kattavan valikoiman Säkylänharjun vaihtelevista maastoista ja huipentuu harjun päällä ajettavaan loppusuoraan, Huovinretken pyöräilyvastaava Hannu Kaikkonen lupaa.