Huovinrinteelläkaikkien työ jatkuu

Porin Prikaatissa Säkylässä on varmistunut, että ketään ei uhkaa irtisanominen. Lokakuussa yhdelle siviilille ei vielä ollut löytynyt sopivaa tehtävää.

Niinisalossa sen sijaan viisi ihmistä on irtisanomisuhan alaisia, mutta määrä on syksystä pienentynyt yhdellä. Irtisanomiset käynnistetään ensi vuoden kesällä, mikäli sopivia tehtäviä ei siihen mennessä ole löytynyt, kertoo Porin Prikaatin esikuntapäällikkö, eversti Mikael Feldt.

Henkilöluvut tarkentuivat keskiviikkona, kun puolustusvoimauudistuksen henkilöstösuunnittelun toinen vaiheen päättymisestä tiedotettiin. Säkylässä tilanne oli hirveän helppo, Feldt luonnehti.

Uudet tehtävämääräykset eivät ole vielä selvillä. Tehtävistä, jotka edellyttävät paikkakunnan vaihtoa, aloitetaan yt-neuvottelut, Feldt lisää.

– Uusi tehtävämääräys annetaan vähintään kolme kuukautta ennen kuin henkilö joutuu vaihtamaan paikkakuntaa. Muilla aika voi olla lyhempi.

Huovinrinteeltä on lähdössä ihmisiä Niinisaloon, Turkuun ja Tampereelle, kun taas Säkylään tulee henkilöitä Keuruulta, Niinisalosta ja Pohjois-Karjalan Prikaatista. Lukumäärät eivät ole Feldtin mukaan lokakuusta juuri muuttuneet.

Reilut parikymmentä henkilöä siirtyy Säkylästä Kankaanpäähän, ja jonkin verran useammalta muuttuu työpaikka toisin päin. Keuruulta Säkylään tulee vajaat 30 ihmistä ja tämän vuoden lopussa lopetettavasta Pohjois-Karjalan Prikaatista reilut kymmenen.

Niinisalon tykistöprikaati yhdistyy Porin Prikaatiin 1.1.2015.