Hurja takaa-ajo kasitiellä: anastetulla henkilöautolla kaahannut mies pysähtyi vasta poliisin asetettua tielle piikkimaton – vangittiin useista rikoksista epäiltynä

Mies oli takaa-ajon aikaan huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Hänen epäillään syyllistyneen lyhyen ajan sisällä useisiin rikoksiin.

Valtatie 8:lla Eurajoen ja Luvian välillä nähtiin viime sunnuntaina hurja takaa-ajo, joka päättyi vasta poliisin tielle asettamaan piikkimattoon. Tapahtumaketju tapahtui keskellä kirkasta päivää, noin neljän aikaan iltapäivällä.

Vuonna 2000 syntynyt mies ajoi Eurajoelta anastamallaan autolla poliisia pakoon. Hänet vangittiin keskiviikkona todennäköisin syin epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Vangitsemisvaatimuksen teki Rauman poliisiaseman tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula.

– Kysymys on siitä, että mies on epäiltynä useista rikoksista lyhyen ajan sisällä. Esitin häntä vangittavaksi jatkamisvaaran vuoksi, Hiltula kertoo Länsi-Suomelle.

Miehellä on myös mittavaa aiempaa rikoshistoriaa. Esimerkiksi marraskuussa 2021 annetulla Satakunnan käräjäoikeuden tuomiolla hänet tuomittiin rikokseen yli 30 rikoksesta. Rikokset koostuivat pääosin huumausaine- ja omaisuusrikoksista.

Myös sunnuntaisessa episodissa huumeilla oli osuutta asiaan.

– Häntä epäillään myös rattijuopumuksesta, sillä hänen epäillään käyttäneen huumausaineita ennen ajoa. Lisäksi hänellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Takaa-ajon aikaan kasitiellä oli toki myös muuta liikennettä. Sivullisia ei kuitenkaan loukkaantunut, ja varastettu autokin saatiin kutakuinkin vaurioitumattomana takaisin.

Rengasrikko toki syntyi auton pysähdyttyä poliisin tielle asettamaan piikkimattoon Luvialla.

Syytteet miestä vastaan tulee nostaa huhtikuun loppuun mennessä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut