Hurja takaa-ajo Laitilassa - kaahailija karkasi poliisilta törkeällä ylinopeudella

Laitilassa ajanut henkilöauton kuljettaja kiihdytti vauhtinsa lauantaina hurjiin lukemiin, kun sai poliisin peräänsä puoli kymmenen aikaan illalla. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisipartio kääntyi Vihtorinkadulla sitä vastaan tulleen laitilalaismiehen kuljettaman henkilöauton perään tarkoituksenaan pysäyttää auto tarkastusta varten. Kun henkilöauton kuljettaja havaitsi poliisipartion kääntyvän peräänsä, hän lähti pakoon kiihdyttäen voimakkaasti.

Kuljettaja ajoi Kauppakadulle ja edelleen liikekiinteistön taakse parkkipaikalle. Poliisipartio kiersi rakennuksen toiselta puolelta vastaan ja kytki pysäytys- ja hälytysvalot päälle ja havaitsi auton kyydissä myös kolme matkustajaa.

Kuljettaja lähti voimakkaasti kiihdyttäen Kirkkotielle, ja auton nopeus nousi 80 kilometriin tunnissa alueella, jossa rajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Edelleen auto ajoi Keskuskadun päähän ja sieltä kevyenliikenteen 8-tien alikulun kautta Meijeritielle ja siitä Pilppulantielle, jossa poliisipartio kadotti auton.

Myöhemmin toinen poliisipartio havaitsi auton ajavan Garpintiellä. Poliisipartio ajoi auton perään hälytys- ja pysäytysvalot päällä, jolloin auto lähti taas voimakkaasti kiihdyttäen pakoon. Kuljettaja ajoi Garpintieltä Vierumäentielle ja siitä edelleen 8-tielle välittämättä tiellä olevasta muusta liikenteestä. 

Kun hurjastelija kääntyi Ilomäentielle, auton nopeus oli noin 95 kilometriä, kun nopeusrajoitus alueella on 40 kilometriä tunnissa. Mutkia oikoessaan auto kulki usein vastaantulevien kaistalla.

Ilomäentieltä auto kääntyi Eurantielle kohden Euraa. Auto kiihdytti voimakkaasti nopeutensa 195 kilometriin tunnissa ennen kuin poliisipartio jälleen kadotti auton. Auton kuljettaja tavoitettiin seuraavana päivänä.