H.V. Tuurilla ei ollut kaikki kunnossa kunkkareissa - Forssassa kruunattiin tutut kuninkaalliset

H.V. Tuurin omistajat Marko Vuolukka (vas.), Sonja Piiroinen ja Tapio Sukava kannustivat hevostaan Forssan kuninkuusraveissa. Kuva: Harri Pirinen.


Suomenhevosori H.V. Tuurin raumalainen omistaja Marko Vuolukka sanoi kuninkuusravien lauantain avauslähdön jälkeen Länsi-Suomelle, että hänen silmäänsä oriista puuttui "yksi vaihde".

Vuolukan hevossilmä ei erehtynyt tälläkään kertaa. Normaalikunossa H.V. Tuuri olisi avannut sunnuntain kunkkarimaililla keulaan ja ehkä jopa voittanut lähdön, mutta nyt ori ei ollut niin sanotusti siellä päinkään.

H.V. Tuuri jäi matkaamaan sisäradan toiseksi hevoseksi ja tuli maaliin seitsemäntenä.

Santtu Raitala pääsi tuulettamaan kolmatta peräkkäistä ravikuninkuutta Evartin rattailla. Kuva: Harri Pirinen

H.V. Tuurin omistajaporukkaan kuuluva eläinlääkäri Sonja Piiroinen arveli, että hevonen ei ollut täysin kunnossa.

-Tuurin karva ei ollut normaali, mikä voisi kieliä esimerkiksi aineenvaihdunnan häiriöstä, Piiroinen kertoi.

Toisen osalähdön jälkeen omistajajoukko harkitsi jopa H.V. Tuurin jättämistä pois päätösmatkalta. Ori kuitenkin starttasi kilpailuun, mutta joutui keskeyttämään.

Omistajat eivät kuitenkaan harmitelleet H V. Tuurin suoritusta.

- Hevonen on antanut meille niin paljon. Pariisin- ja Tukholman reissut, Suurmestaruudet... Ei sitä voi oikein kuvaillakaan, Vuolukka kertoi Forssan kunkkarihuumassa.

-Katsotaan nyt, miten oriin ura jatkuu, vai jatkuuko. Tällaisena hetkenä on paljon asioita mielessä ja ehkä väärä hetki tehdä päätöksiä jatkosta, Nanun koulussa erityisluokan opettajana työskentelevä Vuolukka sanoi.

Ravikuninkaaksi Forssassa juoksi Santtu Raitalan ohjastama ja Antti Ojanperän valmentama Evartti, joka voitti kolmannen peräkkäisen ravikuninkuutensa.

Ravikuningattareksi kruunattiin toisen kerran peräkkäin Tapio Perttusen ohjastama Suven Sametti.