Hymy huulilla kohti lakkiaisia

Moni abiturientti poistui perjantaina ylioppilaskirjoituksista viimeistä kertaa. Rauman lyseon lukiossa koesalin ovi kävi yhtenään hieman ennen reaalikokeen päättymistä. Nyt vuorossa olivat uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede ja terveystieto.

Roosa Kotilainen jättää ylioppilaskirjoituskevään taakseen helpottuneena. Seuraavat kuukaudet ennen ylioppilasjuhlia merkitsevät hänelle hengähdystaukoa. Kevään mittaan hän suorittaa vain musiikin diplomityön loppuun.

 Tänään Kotilainen kirjoitti terveystiedon. Suuria yllätyksiä kokeessa ei hänelle tullut vastaan, vaikka kysymykset olivat erityyppisiä kuin kertaavassa preliminäärikokeessa.

- Nyt ei kysytty vain terveydestä, vaan täytyi pohtia aika paljon.

Myös Iiro Pajalalla ylioppilaskirjoitukset ovat nyt paketissa. Hän kirjoitti kemian. Vaikka kokeesta jäi hyvä tunne, tulevaa arvosanaa Pajala ei vielä halua veikata.

- Sain vaadittavat kahdeksan tehtävää tehtyä, ja nyt täytyy vain toivoa parasta. Osa tehtävistä meni paremmin, ja osa niistä oli vaikeampia.

Kokeessa Pajala ei halunnut kiirehtiä, vaan hän käytti tehtäviin kaikki kuusi tuntia.

- Välillä ajatukset harhailivat muualla. Tein tehtävät aivan rauhassa, ja pidin välillä mietiskelytaukoja.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat vielä ensi viikolla kahdella kirjallisella kokeella. Maanantaina vuorossa on vieraan kielen lyhyt oppimäärä, ja keskiviikkona kirjoitusputken päättää äidinkielen esseekoe saamen kielessä.