Hyppy "Tunnun" saappaisiin tuntuu luontevalta

Rauman Yrittäjät aloitti vuoden 2015 palkkaamalla täyspäiväisen toiminnanjohtajan. Maanantaina tehtävässään aloittava Riikka Piispa lupailee yrittäjille paikallista edunvalvontaa ja yhteistyön tehostamista eri sidosryhmiin, kuten oppilaitoksiin ja kaupunkiin.

Toiminnanjohtajana Piispa ottaa hoitaakseen myös Rauman City-kauppiaat, Rakastunut Raumaan -toiminnan, 13 vuotta pestiä hoitaneen Hannu ”Tunnu” Pärssisen jalanjäljissä.

– Kaikkiaan toiminnanjohtajan tehtävä on iso ja mieleinen. Onneksi Tunnu siirtää osaamistaan vielä parin kuukauden verran ennen eläkkeelle jäämistä. Myös Tarja Väre jatkaa, joten minulla on hyvä tuki startata, Piispa kiittelee.

Käytännössä uusi toiminnanjohtaja ottaa hoitaakseen niitä tehtäviä, joista Rauman Yrittäjien puheenjohtaja on aiemmin huolehtinut.

– Nyt yksi ihminen tekee kokopäiväisesti sitä, mitä puheenjohtaja ennen teki päätyönsä sivussa. Yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus ovat tietysti edelleen tärkeässä roolissa toimintaa ohjaamassa ja myös aktiivisesti tekemässä asioita yrittäjien hyväksi. Toivon ja uskon, että toiminnanjohtajan palkkaus parantaa näin yrittäjien asemaa.

Piispa kannustaa raumalaisia huomaamaan kotikaupunkinsa arvon ja kasvumahdollisuudet, ja lähtemään markkinoimaan Raumaa rohkeammin. Kanava voisi olla entistä tiiviimpi kaupunkiyhteistyö.

– Meiltä löytyy upeat puitteet: maailmanperintökohde, uniikit ostosmahdollisuudet, urheilua, kulttuuria sekä matkailua. Pitää pohtia, miten tämä myydään ulkopuolelle.