Hyvää sykettä -tempaus muistuttaa liikunnan terveysvaikutuksista

Joka kolmas suomalainen on sohvaperuna, joka ei liiku juuri lainkaan vapaa-ajallaan. Tilanteen parantamiseksi Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto ja Työterveyslaatuverkosto järjestävät Hyvää sykettä – irti sohvasta -tempauksen 26. maaliskuuta ympäri Suomen.

Rauman sosiaali- ja terveysvirastosta tempaukseen osallistuvat avoterveydenhuollon lääkärien ja hoitajien vastaanotto, lääkinnällinen kuntoutus ja työterveyshuolto.

Vastaanotoilla selvitetään henkilön liikuntatottumukset ja vyötärön ympärysmitta ja hänelle annetaan samalla liikuntaan liittyviä ohjeita. Tavoitteena on keskustelu tuhansien henkilöiden liikuntatottumuksista.

Myös Rauman liikuntapalvelu on tapahtumassa mukana tempauspäivänä Rauman uimahallilla, kultturi- ja vapaa-aikakeskuksessa ja Lapin liikuntahallilla.

Yhdeksättä kertaa järjestettävän kevättempauksen tavoitteena on kiinnittää potilaiden ja väestön huomio liikunnan tärkeyteen painonhallinnassa, terveyden edistämisessä ja sairauksien ehkäisyssä. Liikunta vähentää myös monien lääkkeiden tarvetta, kun se normaalistaa aineenvaihduntaa. Myös pitkäaikaissairaille löytyy useimmiten sopiva liikuntamuoto.

Tempauksen teema vaihtelee vuosittain. Tapahtuman järjestävät Valtimotautien ehkäisyn laatuverkosto, johon kuuluu 38 terveyskeskusta ja Työterveyslaatuverkosto, johon kuuluu 13 työterveysyksikköä.

Rauman liikuntapalvelu on mukana tapahtumassa 26.3. Rauman uimahallilla klo 8, 9, 10 ja 11.30, kultturi- ja vapaa-aikakeskuksessa (Nortamonkatu 5) klo 15 ja Lapin liikuntahallilla (Kirkkotie 6) klo 15 ja 19.