Hyvällä fiiliksellä pois painajaisristeilyltä

Ei ruokaa, vesi juomakelvotonta, tax free kiinni ja vielä lutikoita vuoteessa.

Abiristeilyn St. Peter Line -varustamon Princess Anastasialla piti olla unohtumaton kokemus, viimeinen kohta irrotella kunnolla ennen valmistautumista kevään ylioppilaskirjoituksiin. Mukana matkalla olivat myös parisataa Rauman lukion abia.

Aamulehti uutisoi jo lauantaina aamuyöllä, että risteilystä oli tullut painajainen. Nokialaiset abit olivat raportoineet koteihinsa, että olosuhteet laivalla ovat kurjat.

Lehden saamien tietojen mukaan laivalla ei tarjoiltu ruokaa eikä juomaa ja lisäksi vessojen käyttöä rajoitettiin. Varustamo oli väitteistä ihmeissään.

– Totta kai hetkellisesti baarista on voinut joku juomatyyppi loppua, mutta ei voi varsinaisesti sanoa, että kaikki ruoka tai juoma on loppu. Tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa, risteilyllä mukana ollut varustamon Suomen-pääedustaja Tuomas Pajala kommentoi STT:lle.

Talousvaikeuksista kärsineen venäläisvarustamon edustajat kiistivät kaiken pitkin päivää, mutta raumalaisten mielestä kerrotut tarinat pitivät pääosin paikkansa.

– Kauheasti niitä on väritetty, mutta periaatteessa ne ovat totta. Liikaa ihmisiä, liian vähän tilaa. Ruokaa ei ollut, ja hanavesi maistui kloorilta, raumalaisabi Noora Tallila tiivistää.

Hän vahvistaa, että tax free -myymälän piti olla auki kello 23:een saakka. Ovet kuitenkin suljettiin jo kymmeneltä. Väitteet ötököistäkin pitivät paikkansa, sillä niitä löytyi juuri raumalaisten vuodevaatteista. Tosin lopulta paljastui, etteivät ne olleet lutikoita vaan torakoita.